Novinky 1. září 2020
Nekonečné možnosti rozšiřování: svorky pro senzory a akční členy řady TOPJOB® S

Moderní řídicí systémy strojů teď lze snadno a pohodlně zapojovat pomocí nových svorek pro senzory a akční členy WAGO s připojovací technikou Push-in CAGE CLAMP®.

Přednosti

• Maximální hustota signálů
  • Program multifunkčních můstků
  • Nejrychlejší popisovací systém
  • LED indikátory, zapojení a značení hned na očích

Přehled produktů

Svorky pro senzory a akční členy WAGO disponují několika úrovněmi potenciálu a jednou úrovní signálu. Úrovně potenciálu slouží k napájení a případně uzemnění senzorů; úroveň signálu odesílá spínací signály ze dvou senzorů, resp. předává je akčním členům. Zvláštní vlastností svorek pro senzory a akční členy TOPJOB® S je dvojitá napájecí lišta na úrovních potenciálu, která umožňuje pomocí standardních můstků donekonečna rozšiřovat plusový, resp. minusový potenciál. Na úrovni signálu jsou od sebe obě napájecí lišty elektricky odděleny tak, aby byl zajištěn řádný průchod signálu.

Na minimu prostoru můžete připojit velký počet senzorů – každý senzor zabere na DIN liště pouze 3,5 mm. Svorky se skvěle hodí pro vodiče s průřezem, který se obvykle používá při připojování senzorů a akčních členů. Jsou ideální do menších svorkových skříní v decentralizovaných periferiích systému i do centrálních skříňových rozvaděčů.

Na úrovních potenciálu lze plusový a minusový potenciál donekonečna rozšiřovat pomocí standardních můstků, a to bez omezení počtu pólů. Přiřazení potenciálů zjednodušují barevně kódované můstky.

Svorky pro senzory a akční členy je možné rychle a přehledně značit – stejně jako všechny ostatní výrobky z řady TOPJOB®S. Přehledné značení zajišťují víceřádkové popisovací pásky, které nezakrývají otvory pro můstky. Svorky mají dva držáky značení: jeden na horní straně a jeden na boku. Značení je díky tomu snadno čitelné bez ohledu na úhel instalace svorky.

Optimalizované konstrukční řešení svorek zajišťuje mimořádnou přehlednost zapojení a zjednodušuje kontroly. Barevně označené zaváděcí otvory usnadňují přiřazení příslušných kontaktních míst. LED diody, můstky a popisy jsou vždy viditelné – i v zapojeném stavu.

Svorky pro senzory a akční členy WAGO TOPJOB® S jsou k dispozici v následujících provedeních

• Pro 3- nebo 4vodičové senzory
  • Pro senzory a akční členy spínající k plusu nebo minusu
  • S LED indikátory napájení nebo spínání signálu či bez indikátorů
  • S kontaktem PE na DIN lištu nebo bez něj
  • Jako napájecí svorky se stejným profilem – až do 4 mm⊃2;

reihenklemmen_topjob-s_00355_2000x1500.jpg

Přehled produktů

Elektrická propojovací technika

Průkopnická připojovací technika

Pružinová připojovací technika je standard, který přináší vyšší bezpečnost a nižší náklady: Připojovací systém s nulovými nároky na údržbu, který splní veškeré potřeby, nabízí WAGO už od roku 1951.

anschlusstechnik_klemmen_2000x1500px.jpg

Přehledné popisování skříňových rozvaděčů