22.3.2016

Efektivnější cesta k individuální automatizaci místností

flexROOM®: Nová verze je ještě jednodušší a flexibilnější

WAGO flexROOM® představuje nejsnadnější standardizované řešení automatizace místností. Aby se vše dalo ještě rychleji parametrizovat, představili jsme u příležitosti veletrhu Light + Building 2016 od základu nově koncipovaný software. Nová verze přináší mimo jiné zcela přepracované uživatelské rozhraní, které výrazně vylepšuje uživatelskou přívětivost.

Při vývoji nové verze aplikace flexROOM® využila společnost WAGO rozsáhlých praktických zkušeností uživatelů. Nová aplikace jednak lépe vypadá, jednak díky nově uspořádaným konfiguračním dialogům a rozšířeným možnostem nastavení umožňuje ještě jednodušší a detailnější práci. Základní myšlenka systému flexROOM® spočívá v rozdělení místností do definovaných segmentů. Tyto segmenty pak tvoří nejmenšího společného jmenovatele místnosti a často jsou přiřazeny k oknům. flexROOM® díky tomu umožňuje variabilně řešit užívání budovy. V případě změny způsobu využívání stačí v aplikaci vytvořit pozměněné segmenty a prostřednictvím několika málo nastavení upravit přiřazené parametry osvětlení, zastínění a regulace místností.

Rychlejší práce díky lepší navigaci

Novou verzi systému flexROOM® lze díky webovému rozhraní na bázi standardu HTML5 používat i na tabletu nebo smartphonu. Rozhraní je navíc ještě přehlednější a ergonomičtější – mimo jiné díky ovládání pomocí pásu karet známého z moderních softwarových nástrojů. Kromě lepší použitelnosti naše nové řešení automatizace místností podporuje také moduly WAGO Multi Master. Tyto moduly dokážou zpracovávat až 64 elektronických předřadníků a až 16 senzorů na jedné lince.

S novým procesorovým modulem WAGO PFC200 nabízí systém flexROOM® zabezpečenou konfiguraci a přenos dat protokoly HTTPS a SFTP. flexROOM® je založen na systému WAGO-I/O-SYSTEM 750. Společnost WAGO proto bude tento modulární přístup do budoucna stále intenzivněji používat i v dalších řešeních automatizace místností. Do popředí se tak dostávají individuální řešení upravitelná podle specifických potřeb jednotlivých projektů.